Nieuws

Een filosoof die meer dan vijf eeuwen na zijn dood nog steeds actueel is, dat is de Rotterdamse Desiderius Erasmus. De week rondom zijn verjaardag (28 oktober) vieren wij zijn verjaardag met diverse activiteiten in de bibliotheek.

Lees meer...

Op woensdag 9 oktober opende de nieuwe locatie van Bibliotheek Rotterdam officieel haar deuren in Afrikaanderwijk. Theo Kemperman, directeur van Bibliotheek Rotterdam, gaf samen met kinderen van basisschool de Globetrotter het startsein voor de feestelijke middag.

Lees meer...

Vanaf zondag 6 oktober is het niet meer mogelijk om hets sluisteken (de verticale streep: |) te gebruiken in je wachtwoord voor Mijn Menu.

Lees meer...

Vanaf aanstaande zondag is de Centrale Bibliotheek ook weer op zondag open van 13:00 tot 17:00 uur. Heerlijk lezen, studeren, werken en genieten van een expositie of voorstelling kan dan weer 7 dagen per week. De Centrale Bibliotheek is op zondagen geopend van 29 september 2019 tot en met 24 mei 2020. Wil je weten wat er te doen is op zondag of andere dagen, neem dan een kijkje in onze agenda. Je bent van harte wellkom!

Na een aantal weken proefdraaien opent op woensdag 9 oktober de nieuwe locatie van Bibliotheek Rotterdam officieel haar deuren in Afrikaanderwijk. De bibliotheek is gevestigd in het pas verbouwde verzamelgebouw Huis van de Wijk ’t Klooster aan het Afrikaanderplein. Hiermee komt de bibliotheek na een afwezigheid van bijna vijf jaar weer terug in de wijk.

Lees meer...