Hulp bij online belastingaangifte

Beschik je niet over een computer of tablet? In de Centrale Bibliotheek en in vestiging Hoogvliet kun je in maart op afspraak terecht voor hulp bij belastingaangifte. Tijdens deze spreekuren word je gratis geholpen door vrijwilligers en studenten van Stichting de Belastingwinkel, Hogeschool Rotterdam, de Erasmus Universiteit en DOCK.

Voor wie?

Je komt voor de hulp in aanmerking als je 55 jaar of ouder bent, geen beschikking hebt over een computer of tablet en je inkomen niet hoger is dan € 32.000.

Maak in februari een afspraak

Voor de spreekuren maak je altijd een afspraak. Dat kan vanaf maandag 22 februari. De afsprakenlijn is dan van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 10.00 en 16.00 uur via telefoonnummer: 010-2816 337.

  • De spreekuren in Hoogvliet zijn vol;
  • De spreekuren in de Centrale Bibliotheek vinden plaats tussen 9 maart en 13 april.

Vanwege corona kunnen bovenstaande activiteiten wijzigen, houd deze pagina in de gaten voor de meest recente informatie.

Wel een computer thuis, maar blijft de belastingaangifte lastig?

Misschien zie je op tegen aangifte inkomstenbelasting doen. Het hoeft echter niet in één keer af. Het kan in kleine stapjes. En met hulp. Hieronder vind je de belastingaangifte in vier stappen.

1. Voorbereiden

Pak de juiste gegevens en documenten erbij. Denk aan je DigiD, BSN, rekeningnummer, jaaropgaaf, jaaroverzichten van je bankrekeningen, WOZ-waarde van je woning, et cetera. Kijk voor een handig overzicht op de website van de Belastingdienst.

2. De aangifte openen

Klik op ‘Inloggen’ op belastingdienst.nl
(rechtsboven in de blauwe balk). Je logt
in met je persoonlijke DigiD. Je bent nu in de Mijn
Belastingdienst­omgeving. Hier klik je
op ‘Inkomstenbelasting’ en vervolgens
op 2020.

Let op! Geef je DigiD nooit uit handen. Ook niet als iemand je helpt. Vraag als het nodig is liever een DigiD Machtiging aan.

3. Controleren

Vergelijk de gegevens die wij voor je hebben ingevuld met de gegevens op jouw eigen papieren. Vul aan of verbeter wat ontbreekt of niet klopt. Twijfel je welke gegevens de juiste zijn? Vul dan je eigen gegevens in.

4. Ondertekenen

Als je de aangifte helemaal hebt ingevuld, onderteken je met je DigiD. Klik daarna op de knop ‘Verzenden’. Je bent klaar als je de pagina 'Ontvangstbevestiging’ ziet.
Tip: bewaar je aangifte ook als pdf.

Hulp nodig?

  • De medewerkers van de Belastingdienst helpen je graag verder. Je kunt een afspraak maken via de BelastingTelefoon: 0800 - 0543. Vraag hiervoor een DigiD-machtiging aan. Op de website van DigiD wordt uitgelegd hoe je dit doet.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.