Door de overvloed aan informatie die tegenwoordig via het internet te vinden is, zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Hoe onderscheid je betrouwbare van onbetrouwbare informatie? En hoe vind je wat je zoekt in de onbeperkte stroom aan informatie? De Bibliotheek Rotterdam biedt uitkomst!

Wij zijn expert in het zoeken, vinden, selecteren en kritisch evalueren van informatie. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen mediawijs te maken: jong én oud. De Bibliotheek Rotterdam is op het gebied van mediawijsheid van grote toegevoegde waarde voor het onderwijs. Zo zijn wij structurele samenwerkingspartner voor het basisonderwijs op het gebied van leesbevordering én mediawijsheid met de Bibliotheek op school.

Ons werk stopt echter niet bij het mediawijs maken van leerlingen. Ons doel is om alle burgers mediawijs te maken. Al onze bibliotheken bieden dan ook goede faciliteiten en dienen als educatief leercentrum in jouw wijk. Zo beschikken alle vestigingen over pc’s en internet. Daarnaast ben je van harte welkom voor cursussen op het gebied van mediawijsheid voor allerlei doelgroepen.

Meer weten over de mogelijkheden? Kom gerust eens langs in een van onze vestigingen, e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel met (010) 2816 281. We zijn ook te vinden op de blog.