• Zaalverhuur

  Op zoek naar een vergaderzaal, workshopruimte of presentatieruimte met allure, zoals het Bibliotheektheater? Bij ons ben je aan het juiste adres! De Centrale Bibliotheek ligt in hartje Rotterdam en is goed bereikbaar. De capaciteit van de zalen varieert van 6 tot 179 personen en het merendeel is voorzien van AV-faciliteiten. Interesse of meer informatie? Neem gerust contact op.

  Bekijk alle zalen en tarieven

 • Bibliotheektheater

  Het Bibliotheektheater is een sfeervol, intiem theater en biedt ruimte aan maximaal 179 personen. Naast voorstellingen, lezingen en muziek is het Bibliotheektheater ook zeer geschikt voor diploma-uitreikingen en (product)presentaties. De foyer met eigen entree en een theatertechnicus is bij de huurprijs inbegrepen. Interesse of meer informatie? Wij denken graag mee!

  Neem contact op

 • Studeren en werken

  Bibliotheek Rotterdam heeft rustige plekken die zijn ingericht om te studeren of werken. Er staan computers waarop gezocht kan worden naar informatie. Daarnaast zijn er e-centra en hebben we een pianoruimte. Studie- en werkplekken zijn vrij te gebruiken. Pianoruimte, afgesloten ruimtes en e-centra kunnen tot twee weken vooraf worden gereserveerd aan de balie. Vragen? Bel met (010) 2816 101.

  Meer informatie

 • Tentoonstellingen

  Naast het maken van eigen tentoonstellingen heeft de Bibliotheek Rotterdam diverse expositieruimtes beschikbaar voor externe partijen. Iedereen mag een voorstel indienen en alle voorstellen zijn welkom. Wel selecteren we de aanvragen zorgvuldig. Interesse om te exposeren of een tentoonstelling bij ons te openen? Wij werken graag mee aan het optimaliseren van het ontwerp. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

  Contactformulier

 • Centrale Hal


  Door de centrale ligging, prachtige lichtval en oppervlakte van 200 m2, is de hal van de Centrale Bibliotheek een toplocatie voor exposities. Naast stroomaansluitingen vanuit de vloer, panelen (geen wanden beschikbaar), vitrines en een groot scherm, faciliteren we ook een tentoonstellingsverzekering, ondersteuning bij vormgeving en catering. Meer informatie of een prijs opvragen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

  Contactformulier

 • Eerste etage

  Op de eerste etage direct naast de roltrappen is een open expositieruimte. Er staan twee afsluitbare en flexibel in te richten kubussen van 1.80x1.80x1.80, opgebouwd uit 27 kubussen van 60x60x60. Ook zijn er stroomaansluitingen en faciliteren we catering, een tentoonstellingsverzekering, plaatsing van een beeldschermen en flyers én ondersteuning bij vormgeving. Meer informatie of een prijs opvragen? Neem contact op via het formulier.

  Contactformulier

 • Kunstafdeling

  Op onze kunstafdeling hebben we een mooie open vloer van 45 m2 beschikbaar met vitrines en panelen. Doordat gebruik van het naastgelegen Filmzaaltje ook mogelijk is, leent de Kunstafdeling zich uitstekend voor exposities en openingen. Wij faciliteren catering, een tentoonstellingsverzekering, het plaatsen van flyers en ondersteuning bij vormgeving. Meer informatie of een prijs opvragen? Neem contact met ons op via het formulier.

  Contactformulier

 • Stadsstudiecentrum

  Het Stadsstudiecentrum is een van de drukste afdelingen van de bibliotheek. Wekelijks komen honderden mensen hier studeren of werken. Op deze grote afdeling zijn twee vrije wanden van 20 m2 beschikbaar voor exposities. Een bevestigingssysteem is aanwezig. Ook faciliteren we een tentoonstellingsverzekering, het plaatsen van flyers en ondersteuning bij vormgeving. Meer informatie of een prijs opvragen? Neem contact op via het formulier.

  Contactformulier

 • Tarieven

  Onze tarieven voor het houden van een expositie of opening van een tentoonstelling zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals: locatie, grootte van de expositie, duur, periode en benodigde inzet. Om een prijsindicatie te geven hebben wij aanvullende informatie nodig. Hebt u interesse in het inrichten of openen van een expositie en wilt u graag een prijsopgave? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Prijs opvragen