• Home
 • E-book Challenge

Welkom bij de E-book Challenge!

De E-book Challenge is een lesprogramma dat kinderen van 10  tot en met 14 jaar (groep 7, 8 en de brugklas) leert hoe ze een e-book kunnen maken. De kinderen oefenen en maken groepsgewijs kennis met drie aspecten van het maken van een e-book: schrijven, illustreren en coderen. Dit gebeurt voor de basisschool aan de hand van het thema van de Kinderboekenweek.

Het bijzondere aan de E-book Challenge is dat traditionele vaardigheden en kerndoelen (zoals verwerving van de Nederlandse taal) samenkomen met 21e-eeuwse vaardigeden geformuleerd door het SLO zoals computional thinking, creativiteit en samenwerken.

Ingezonden e-books

  Meedoen?

  Ben je een leerkracht in groep 7 of 8?  Of geef je les aan het eerste jaar van het voortgezet onderwijs? En wil je jouw klasopgeven voor de E-book Challenge? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld in ieder geval:

  • De naam van je school;

  • Of het om groep 7,8 of de brugklas gaat;

  • De naam van de leerkracht of docent;

  • En een telefoonnummer;

  We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen. Uiteraard mag je ons ook mailen met vragen of opmerkingen over de E-book Challenge.

  Downloads

  Heb jij je klas al opgegeven voor de E-book Challenge en wil je aan de slag gaan? Hieronder vind je alle documenten en video's die nodig zijn om een succes te maken van jouw challenge!

  Instructievideo's

  © 2019 - Bibliotheek Rotterdam

  Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.