Filosofie in Schiebroek: Wat is schoonheid?

Van 10:00 tot 12:00 | Schiebroek | erasmus, workshop, filosofie

Filosofie in Schiebroek: Wat is schoonheid?

23 Okt

Filosofeer samen met anderen over belangrijke onderwerpen uit je dagelijks leven.

Filosoferen doe je in de bibliotheek. De interactieve workshopserie Filosofie in Schiebroek: Houd jezelf scherp! laat je nadenken over belangrijke onderwerpen uit het dagelijkse leven: werk, vriendschap en liefde.

Samen met Filosofiegroep Rotterdam worden van 23 oktober 2019 tot en met 22 april 2020 workshops over levenskunst en filosofie georganiseerd in vestiging Schiebroek. Verruim je geest door uiteenlopende filosofische thema’s te bespreken. Leer nadenken over de belangrijkste onderwerpen uit het dagelijkse leven. We dagen je uit om mee- én tegen te denken, om in gesprek te gaan en vooral nieuwsgierig te zijn naar de ander. Filosofeer je mee?

Cultuurhistoricus dr. Jan de Bas begeleidt de workshops. Na zijn inleiding volgt een open (socratisch) gesprek met creatieve opdrachten.

Elke editie is los te volgen.

Wat is schoonheid?

Bestaat er tijdloze schoonheid? Gaat esthetiek boven ethiek? Heeft schoonheid te maken met geluk? Is schoonheid iets exclusief voor kunst en kunstenaars? Is schoonheid hetzelfde als esthetiek? Het gaat in deze workshop om het verdiepen en verbreden van inzichten in schoonheid en schoonheidsbeleving. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Kritiek van het oordeelsvermogen (Kant) en van Ästhetische Theorie (Adorno).

De andere edities hebben de titels Heb ik een vrije wil? Socratisch gesprek (20 november 2019), Hoe kan ik het onzegbare zegbaar maken? (15 januari 2020), Hoe tolerant ben ik? Socratisch gesprek (26 februari 2020) en Bewegen om beter te leven? Sport als levenskunst (22 april 2020).

• Tickets: €10,- voor leden, €12,50 voor niet-leden
  • Aanmelden: Via onderstaande button of aan de balie van de bibliotheek

Bestel tickets