Verwerkingstips

Naast voorlezen, kan je nog veel meer doen met prentenboeken. Op deze pagina vind je van diverse uitgeverijen, auteurs en andere organisaties kleurplaten en verwerkingstips bij prentenboeken. Klik op de link en ga meteen aan de slag!

De Sardes-Leespluim

De Sardes-Leespluim is een bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare (prenten)boeken voor jonge kinderen (0-6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen. Elke maand krijgt een ander boek de Leespluim. Bij de bekroonde boeken worden ook altijd verwerkingstips gemaakt.

Lemniscaat

Op de website van uitgeverij Lemniscaat vind je een pagina vol met kleurplaten passend bij uitgegeven boeken. Leen bijvoorbeeld De Gruffalo, Nederland en Woeste Willem en ga daarna aan de slag met bijbehorende ideeën. 

De Vier Windstreken

Van de mooiste illustraties uit alle prentenboeken heeft De Vier Windstreken kleurplaten gemaakt. Als je er een of meer bestelt, ontvang je binnen een paar dagen een e-mail met daarin de link om ze te downloaden. Veel kleurplezier alvast! 

Leopold

Op de website van uitgeverij Leopold vind je een pagina met kleurplaten van diverse boeken, zoals: Kleine Ezel, Keteltje, Keepvogel en Foeksia de Miniheks. Ook is er een pagina met lesbrieven rondom vele boeken. 

De leukste kinderboeken

‘De leukste kinderboeken’ is een samenwerking van diverse uitgeverijen. Op de website is er een speciale pagina gemaakt voor leerkrachten. Je vindt hier lesbrieven, boekentips en spelletjes. 

Mies van Hout

Voorlezen uit prentenboeken is al heel erg leuk. Maar je kunt nog veel meer doen met prentenboeken. Mies van Hout wil graag inspireren om aan de slag te gaan en deelt doetips en tekenworkshops bij haar prentenboeken.

De wereld van Kikker

Rondom het personage Kikker van Max Velthuijs is een hele website gemaakt: de wereld van Kikker. Op deze website zijn gratis kleur- en knutselplaten te downloaden. Ook vind je er diverse lesbrieven. 

Boekidee voor de Kinderopvang

Op de website van BoekStartpro (BoekStart voor professionals) vind je op de pagina ‘Boekideeën: werken met boeken op de groep’ allerlei ideeën bij diverse boeken. Van activiteiten om aan de slag te gaan met knuffelboekjes tot aan activiteiten bij kartonnen boekjes en prentenboeken. De lijst wordt regelmatig aangevuld.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.