Leestips van leesconsulenten: voor groep 1 en 2

Vanwege deze rare tijden lopen de bezoekjes aan scholen anders dan normaal. Wij hopen jullie op vele andere manieren te inspireren, waaronder door deze blogposts. In deze post zetten wij – team Educatie van Bibliotheek Rotterdam - onze tips voor groep 1 en 2 voor jullie op een rijtje. Lezen zorgt ervoor dat je even verdwijnt naar een andere wereld, dus pak snel een boek en ga op reis… naar de maan!

Leestip van leesconsulent Baukje:

Baukje tipt: ‘Reis naar de maan’. Dit is een tekstloos prentenboek, met een verrassend beeldverhaal over een schoolreisje naar de maan. Wie zou dat nu niet willen?! De gezichten van de kinderen, de hoofdpersoon en de maanwezens zijn niet te zien door hun ruimtepakken en toch snap je wat ze denken en vinden van de situatie.

Reis naar de maan van John Hare, vanaf 4 jaar.

Leestip van leesconsulent Nathalie:

Giraf Edward is niet blij met zijn lange nek. Bewonderend bekijkt hij de prachtige nekken van andere dieren. Hij probeert zijn veel ‘te nekkerige nek’ overal achter te verbergen. Totdat hij schildpad Christo ontmoet. Die is jaloers op Edwards handige nek.

Een giraf met een probleem van Jory John & Lane Smith, vanaf 4 jaar.

Leestip van leesconsulent Mattie:

Het boek ‘Zarah en Zottel’ vond ik zelf erg leuk om voor te lezen aan mijn kleindochter. Ze is 4 jaar. Bijna 5. Ik heb het vaak moeten voorlezen, dus dat zegt wel wat! Er zijn ondertussen 3 delen van Zarah en Zottel.

Zarah is net verhuisd met haar mama. Overdag slaapt mama omdat ze ’s nachts in het ziekenhuis werkt. En de kinderen op het pleintje laten Zarah niet meespelen. Maar Zarah heeft dringend een vriend nodig. Ze droomt van een pony. En verdraaid, in de Winkel van Alles vindt ze er een! Dat Zottel misschien meer een hond is, doet er niet toe.

Zarah en Zottel – Hond in galop van Jan Birck, een voorleesboek voor iedereen vanaf 5 jaar.

Leestip van leesconsulent Amanda:

‘Wij eten hier geen klasgenootjes’ heb ik op een van mijn scholen laten zien en ook de docenten waren heel enthousiast!

Op haar eerste schooldag komt dinosaurus Tirza Rex erachter dat al haar klasgenootjes kínderen zijn. Wat als dat nu net je lievelingshapje is? Heel goed te gebruiken als er nieuwe kinderen in de klas komen!

Wij eten hier geen klasgenootjes van Ryan T. Higgins, vanaf 4 jaar.

Leestip van leesconsulent Nathalie:

Gijs kan niet slapen door een vreemd geluid onder zijn bed. Zijn vader durft ook niet te kijken en roept de hulp in van Jan de Onderjebedkijkman. De politie heeft de straat afgezet zodat Jan zijn gevaarlijke werk kan doen. Of valt dat misschien toch mee?

Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje) van Erik Nieuwenhuis, vanaf 4 jaar.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.