Leestips van leesconsulenten: voor peuters

Momenteel kunnen wij helaas niet komen voorlezen bij de peuters. Wij hopen jullie nu online te kunnen inspireren, door onder andere deze blogposts. In deze post zetten wij – team Educatie van Bibliotheek Rotterdam - onze tips voor peutergroepen en de kinderopvang op een rijtje. Ga dus fijn aan de slag met een interactief boek of creëer even een rustig momentje op de groep, door een mooi verhaal voor te lezen.

Leestip van leesbevorderaar Marleen:

Marleen tipt: ‘Eten met Fien en Milo’. Dit boek is ontzettend leuk en lekker ondeugend!

Konijn Fien en muis Milo gaan buiten eten. Ze pakken hun kar vol lekkere dingen: fruit, brood en groente. Maar als Fien de tafel heeft gedekt, is al het eten ineens verdwenen. 

Eten met Fien en Milo van Pauline Oud, vanaf 2 jaar.

Leestip van leesconsulent Esther:

Een haas racet voorbij in een raceauto en een vogel maakt een mooie looping in zijn vliegtuig. En waar gaan die raket, die volgepakte auto en die onderzeeboot naartoe?

Een heerlijk interactief boek, want je kan zelf van alles met het boek doen, draai bijvoorbeeld eens aan de tandwielen. Wat zie je allemaal? Het boek is zonder tekst, dus verzin er zelf een verhaaltje bij. De super toffe illustraties van Leo Timmers zijn sowieso altijd een aanrader!

Op weg van Leo Timmers, vanaf 2 jaar.

Leestip van leesbevorderaar Marleen:

Het paard van Sinterklaas is van de trap is gevallen! Daarom zoekt Sint met spoed een ander paard. Hij vraagt aan Boer Boris of hij zijn paard Knol mag lenen. Maar wat een pech, Knol heeft hoogtevrees. Wat nu?

Ik vind dit boek in de Boer Boris-reeks een aanrader, omdat het een heel leuk Sinterklaasboek is en tevens een leermoment wat betreft hoogtevrees.

Boer Boris - Een paard voor Sinterklaas van Ted van Lieshout, vanaf 3 jaar.

Leestip van leesbevorderaar Marleen:

Kaatje gaat op vakantie met het vliegtuig! Op het vliegveld is het heel druk. Bij het opstijgen en het landen krijgt Kaatje even een kriebel in haar buik. 

Een leuk, spannend boek. Leuk om voor te lezen aan kinderen die voor het eerst gaan vliegen of goed te gebruiken bij het thema reizen. 

Kaatje in het vliegtuig van Liesbet Slegers, vanaf 2 jaar.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.