Leestips van leesconsulenten: voor groep 1 en 2 (deel 2)

Vanwege deze rare tijden lopen de bezoekjes aan scholen anders dan normaal. Wij hopen jullie op vele andere manieren te inspireren, waaronder door deze blogposts. In deze post zetten wij – team Educatie van Bibliotheek Rotterdam - onze tips voor groep 1 en 2 voor jullie op een rijtje.

Leestip van leesconsulent Mattie:

Mattie tipt: ‘Meneer Kabouter’. Het boek heet meneer Kabouter van Fred Blunt en gaat over een kabouter die altijd NEE zegt. Uiteindelijk zegt hij ook NEE tegen een heks en tjaaa, dan heb je een probleem want de onaardige kabouter wordt nu omgetoverd in een tuinkabouter van steen.

Meneer Kabouter van Fred Blunt, vanaf 4 jaar.

Leestip van leesconsulent Esther:

Wilde jij stiekem altijd al sportcommentator worden, maar is dat bij een droom gebleven? Lees dan het boek 'De fantastische vliegwedstrijd' van Tjibbe Veldkamp en waan je een echte sportcommentator. Of je het wilt of niet, je gaat steeds sneller lezen. Want wat gebeurt er? Wie vallen er af? De finish komt in zicht... en... de winnaars zijn...!

Een heel leuk prentenboek waar je heerlijk over kunt praten. Want snap je het verhaal als je alleen de tekst (voor)leest? Wat voor verhaal vertellen die fantastische prenten? Dit boek moet meerdere malen gelezen worden om het hele verhaal te ontdekken. Ideaal dus om in de klas over te praten... Klaaaar voor de start? Lezen maar!

De fantastische vliegwedstrijd van Tjibbe Veldkamp & Sebastiaan Van Dooninck, vanaf 4 jaar.

Leestip van leesconsulent Kim:

Kim tipt: ‘Ik wil mijn hoed terug’. Een beer is zijn hoed kwijt. Hij vraagt aan alle dieren of zij hem soms hebben gezien, maar niemand weet ervan. Ook het konijn niet. Tenminste, dat zegt hij…

Dit verhaal is zo leuk omdat er een grappige wisselwerking is tussen de tekeningen en het verhaal. Want wat zegt konijn en wat zie je? En het einde is ook fantastisch. Je kan hier met kinderen nog goed over napraten, want waar is konijn gebleven?

Ik wil mijn hoed terug van Jon Klassen, vanaf 4 jaar.

Leestip van leesconsulent Lucia:

Van Lucia een lekkere tip: Ik was kookboekentips aan het verzamelen voor een school en deze is voor ouders met kinderen van groep 1 en 2 heel leuk om mee aan de slag te gaan en om de verhaaltjes voor te lezen.

Nijntje is dol op eten! In vijf korte verhalen neemt ze je mee naar onder andere de moestuin en de boomgaard. Bij elk verhaaltje staan zo'n zes tot tien recepten van vegetarische gerechten.

eten met nijntje van Dick Bruna, voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.