Binnen twee maanden opent Bibliotheek Rotterdam in totaal vier nieuwe bibliotheken. Daarmee willen we nog meer in de stad aanwezig zijn met vestigingen die aansluiten op de behoeften in de wijk. Op 15 februari opent Bibliotheek Slinge officieel haar deuren. Om dat te vieren, hebben we een mooi openingsaanbod voor je!

Of je nu wel of niet al lid bent van Bibliotheek Rotterdam, maakt niet uit. In beide gevallen hebben we je wat moois te bieden.

Ben je nog geen lid? Word drie maanden gratis lid

Ik wil gebruik maken van deze actie. Hoe werkt het?
Bezoek in de maand na de opening van Bibliotheek Slinge deze vestiging (tot en met 15 maart 2017) en schrijf je gratis in. Je ontvangt dan een proefabonnement waarmee je 3 maanden lang kunt genieten van alles wat de bibliotheek te bieden heeft. Je kunt boeken lenen, gebruik maken van onbeperkt wifi, korting krijgen voor voorstellingen en nog veel meer. Je leent boeken en andere materialen met de voorwaarden van de Basispas. Boeken kun je drie weken lenen, en verlengen wanneer drie weken te kort is.

Wat gebeurt er na drie maanden?
Het proefabonnement stopt na drie maanden vanzelf. Je hoeft hier niets voor te doen. We sturen je op dat moment een e-mail met verdere informatie. Boeken die je thuis hebt, moeten na deze drie maanden wel teruggebracht worden.

Het proefabonnement bevalt me erg goed. Kan ik deze omzetten naar een betaald abonnement?
Je kunt eventueel het abonnement omzetten naar een van onze betaalde abonnementen.

Kan ik als lid ook gebruik maken van deze actie?
Ben je nu al lid van Bibliotheek Rotterdam? Dan is het niet mogelijk om gebruik te maken van deze aanbieding. Voor leden hebben we een andere, hele mooie aanbieding, waarover je hieronder meer leest.

Probeer 6 maanden het Plus-abonnement uit

Ik wil graag gebruik maken van deze actie. Hoe werkt het?
Wanneer je in de maand na de opening Bibliotheek Slinge bezoekt (tot en met 15 maart 2017), dan kun je een tijdelijk, gratis abonnement afsluiten. Bij dit abonnement geldt wel: op = op. Dit abonnement is 6 maanden geldig en kun je gebruiken naast je huidige abonnement. Het betekent dat je tegelijkertijd twee abonnementen en twee passen hebt. Let dus goed op met welke pas je materialen leent deze 6 maanden. Om je daarbij te helpen:

  • Bij het tijdelijke abonnement krijg je een nieuwe pas die er anders uit ziet dan je huidige pas;
  • Op de uitleenbon staat altijd de inleverdatum van de boeken die je leent. Op deze bon is ook te zien met welk abonnement je de boeken leent;
  • We sturen je een e-mail wanneer boeken bijna teruggebracht moeten worden;
  • Binnen Mijn Menu is het mogelijk om je twee abonnementen gelijktijdig in te zien. Dit kan met de optie “Relaties”
  • Binnen de Wise app is het mogelijk om je twee abonnementen gelijktijdig in te zien.

Wat betekent het tijdelijke abonnement voor mijn huidige abonnement. Stopt dat?
Nee. Wanneer je gebruik maakt van ons tijdelijke abonnement, dan stopt je huidige abonnement niet. Je hebt dus tijdelijk twee abonnementen. Wanneer tijdens de actieperiode je huidige abonnement verloopt, dan ontvang je de normale factuur voor de nieuwe contributieperiode van je huidige abonnement.

Ik heb nu boeken geleend op mijn huidige abonnement. Mag ik die boeken met het tijdelijke abonnement ook langer en boetevrij lenen?
De boeken die je leent hebben de voorwaarden, inclusief leentermijn en mogelijke telaatgelden, van het abonnement dat je hebt gebruikt bij de uitlening. Wanneer je nu boeken thuis hebt, dan zijn die geleend met je huidige abonnement. Deze boeken houden de voorwaarden van het huidige abonnement, ook wanneer je het actie-abonnement afsluit. De boeken moeten dus na de normale leentermijn teruggebracht worden.

Hoe kan ik in Mijn Menu mijn twee abonnementen gelijktijdig inzien?
Binnen Mijn Menu kun je twee abonnementen gelijktijdig inzien. Om dit te doen kun je bij de optie “Relaties” de twee abonnementen met elkaar verbinden. De optie “Relaties” is te herkennen aan dit icoon:

Relaties

Wat gebeurt er als het tijdelijke abonnement afloopt? Moet ik dan iets doen?
Op het moment dat de 6 maanden van het tijdelijke abonnement voorbij zijn, dan zal dit abonnement vanzelf stoppen. Het abonnement wordt niet automatisch verlengd. Je kunt op dat moment weer terug stappen naar je gewone abonnement. Het einde van het abonnement heeft wel als gevolg dat de materialen die je op het tijdelijke abonnement geleend hebt, teruggebracht dienen te worden naar de bibliotheek. Deze kunnen we niet overzetten naar je huidige abonnement.

Kan ik het tijdelijke abonnement ook afsluiten voor mijn partner?
Nee. Het abonnement is alleen voor jezelf af te sluiten. Het is wel mogelijk om bij het tijdelijke abonnement een Partnerpas af te nemen. Dit is een tweede pas voor hetzelfde abonnement. De partnerpas is een extra dienst bij alle Plusabonnementen.

Het Plusabonnement bevalt me erg goed. Ik wil niet dat het abonnement stopt. Kan ik het verlengen?
Het is niet mogelijk om het tijdelijke abonnement te verlengen. Het is wel mogelijk om je reguliere abonnement op elk moment te upgraden naar een Plusabonnement. Dit kost, ten opzichte van het basisabonnement, 14 euro per jaar extra. Dus voor iets meer dan een euro per maand leen je boetevrij.

Zijn er verdere voorwaarden aan het abonnement verbonden?
Op dit abonnement zijn de algemene voorwaarden van Bibliotheek Rotterdam van toepassing.