Karaokelezen voor moeilijke lezers

Heb je al wel eens van karaokelezen gehoord? Karaokelezen is luisteren én lezen tegelijkertijd! Ideaal voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld door dyslexie. Je leest het boek op je smartphone, tablet of computer en tegelijkertijd wordt het boek voorgelezen. Ondertussen geeft een balkje aan waar je precies bent met lezen, net zoals bij karaoke dus. In tegenstelling tot karaoke, kan je bij karaokelezen zelf het tempo aanpassen, zodat het voor iedereen goed te volgen is!

Waar kun je karaokelezen?

Yoleo

Yoleo is een website waarbij lezen en gamen worden gecombineerd. Door te lezen verdienen kinderen leespunten die ze kunnen gebruiken om een virtuele kamer in te richten. Het aanbod is ruim en blijft groeien, dus leerlingen zijn nooit uitgelezen! Bekijk hier alle boeken die in de boekenkast van Yoleo zijn terug te vinden.

Yoleo is voor leden van de bibliotheek helemaal gratis. Er is geen installatiesoftware nodig, alleen even je bibliotheekpas koppelen en je kunt aan de slag. Mochten leerlingen nog geen eigen pas hebben, ook een pas van een volwassene kan gekoppeld worden. Nog geen lid? Lid worden van de bibliotheek is tot 18 jaar gratis!

Passend lezen

Op Passend Lezen vind je ruim 150 boeken en het is gratis voor iedereen tot 18 jaar met een leesbeperking, zoals dyslexie of slechtziendheid. In dit filmpje wordt uitgelegd waarom dit voor zwakkere lezers een uitkomst kan zijn en hoe je met karaokelezen van Passend Lezen aan de slag gaat. Lees meer op de website van Passend Lezen.

HYboek

Ken je HYboek van Uitgeverij Bontekoe al? HYboek is een karaokelezen-platform. Je vindt hier een aanbod van ongeveer 250 (informatie)boeken, AVI-start t/m AVI-M6, van verschillende uitgeverijen. In dit filmpje zie je welke handige functionaliteiten er zijn om het meelezen makkelijker te maken. In verband met de coronacrisis is een basisabonnement (bestaande uit 15 lezerspassen) tot 1 september gratis. Klik hier voor meer informatie over de abonnementen van HYboek.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.