Leesbevordering op afstand?

Net voor de zomervakantie is er een enquête verspreid onder de Rotterdamse dBos-scholen. Een korte enquête om te onderzoeken op welke manier wij de leerkrachten het beste kunnen ondersteunen bij leesbevordering op afstand.

De bibliotheek wordt gemist

De leerkrachten geven aan dat zij tijdens de lockdown de bibliotheek hebben gemist: de boekenkisten én de leesconsulent! Ook is het goed om te lezen dat veel scholen leesbevordering te allen tijde belangrijk vinden. Gelukkig hebben veel kinderen ook thuis boeken gelezen. De ThuisBieb-app is door leerkrachten bij ouders gepromoot. Volgens hen is er bij ouders vooral behoefte aan tips rond voorlezen en hoe zij hun kinderen kunnen helpen bij het lezen.

Op zoek naar inspiratie en ideeën

De scholen willen graag door ons geïnspireerd worden, niet alleen via e-mail en de website maar ook zeker via blogs, filmpjes, een webinar en social media (Facebook, Instagram). Als de leesconsulent vanwege een lockdown niet meer in de klas mag dan ontvangen de leerkrachten bij voorkeur instructiefilmpjes en boekpromotiefilmpjes van de leesconsulent. Op de vraag: “Wat hebben scholen nodig van de leesconsulent om de leesmotivatie en het leesplezier bij de kinderen te stimuleren” zijn veel suggesties gegeven. 

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.