Leestips van leesconsulenten voor groep 5 en 6

In deze post zetten wij – team Educatie van Bibliotheek Rotterdam - onze favorieten boeken voor groep 5 en 6 op een rijtje. Onze favorieten van dit moment welteverstaan, want vraag je het ons over een paar maanden weer, dan kan het zomaar weer een hele andere lijst worden. Neem dus regelmatig een kijkje op onze website en lees gauw verder voor onze favorieten van dit moment!

Leestip van leesconsulent Nathalie:

Liefde is niet altijd te begrijpen. Zo gaat soms de liefde na een poosje over en besluiten ouders uit elkaar te gaan. In dit boek vind je bijna 45 gedichten over echtscheiding en de gevolgen die dit kan hebben, zowel negatief als positief.

Uit elkaar van Bette Westera & Sylvia Weve, vanaf 8 jaar.

Leestip van leesconsulent Paula:

Een boek waarmee je goed de dialoog over pesten kunt aangaan, is het boek ‘Ik ben Vincent en ik ben niet bang’ van Enne Koens. Het boek gaat over pesten en wat dat met een kind - en in dit geval dus met Vincent - doet. Daarnaast wordt er beschreven wat hij er tegen doet. Volgens Paula een aanrader gezien dit helaas altijd nog voorkomt.

Vincent wordt gepest op school en kijkt op tegen het schoolkamp volgende week. Zal het hem lukken het kamp te overleven met tips uit zijn survivalhandboek?

Ik ben Vincent en ik ben niet bang van Enne Koens, vanaf 9 jaar.

Leestip van leesconsulent Maaike:

Voor groep 3 en 4 tipte Maaike al een boek van Martine Letterie, maar het indrukwekkende boek ‘Kinderen met een ster’ is volgens haar meer geschikt om vanaf een jaar of acht samen te lezen. Het zijn waargebeurde verhalen, beschreven door de ogen van kinderen die de oorlog zelf hebben meegemaakt, en daarom kunnen deze verhalen echt ‘binnen’ komen. 

In dit boek lees je korte verhalen over zes jonge Joodse kinderen die in de Tweede Wereldoorlog in kamp Westerbork terechtkwamen.

Kinderen met een ster van Martine Letterie, samen lezen vanaf 8 jaar.

Leestip van leesconsulent Nathalie:

Nathalie tipt ‘Wat niet in de safarigids van je ouders staat’ van Joukje Akveld: een heerlijk luchtig geschreven boek met weetjes over dieren die je op safari tegen kunt komen, de een wat makkelijker dan de ander, met mooie foto’s.

Ken jij de 'ugly five'? Of de 'shy five'? Een informatief boek met veel tips over op safari gaan. 

Wat niet in de safarigids van je ouders staat van Joukje Akveld, vanaf 9 jaar.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.