Werkvormen Boekpromotie

Op zoek naar manieren om de leescultuur in de klas te bevorderen? Bekijk dan deze video's waarin onze leesconsulenten de 25 korte werkvormen voor de boekenkring toelichten. 

Boekpromotie filmpjes

Werkvorm 1: Een boek voor jou
In tweetallen bespreken leerlingen in één minuut met elkaar welke boeken zij graag lezen. Eventueel met behulp van de werkvorm ‘ping-pong’. Daarna zoeken ze voor elkaar een boek uit de schoolbiblitheek. 

Werkvorm 12: Heftig!
Scan dramatische illustraties uit boeken die voor de klas nog onbekend zijn. Laat de leerlingen raden wat er zich op de afbeelding afspeelt. Toon daarna het boek waaruit de betreffende afbeelding afkomstig is en vertel kort waarover het gaat. Wie wil het boek lenen?

Binnenkort beschikbaar:

  • Werkvorm 3: Top 10 Leerlingen maken in groepjes een top 10 van de boeken die zij gelezen hebben. Dit wordt met de hele groep gedeeld en vervolgens wordt één gezamenlijke Top 10 gemaakt. Het geeft niet als niet iedereen alle boeken kent. Leerlingen proberen elkaar te overtuigen van hun eigen voorkeuren.
  • Werkvorm 8: Boekgesprek in tweetallen | Ieder duo krijgt ten minste twee boeken. Aan de hand van de achterflap gaan de leerlingen met elkaar in gesprek over de boeken. eerkracht deelt een aantal boeken uit in de groep. Ieder tweetal krijgt ten minste twee boeken. 
  • Werkvorm 25: Speed dateDe helft van de leerlingen zit op hun plaats met een boek dat zij willen aanbevelen. Ze hebben twee minuten om hun 'date' te overtuigen. Op het signaal van de leerkracht schuift iedereen zonder boek een plaats op naar de volgende.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.