Leestips van leesconsulenten: voor groep 5 en 6 (deel 2)

In deze post zetten wij – team Educatie van Bibliotheek Rotterdam - onze favorieten boeken voor groep 5 en 6 op een rijtje. Zoek je dus nog een informatief boek om aan te raden in de klas of zoek je een leuk doeboek? Lees dan gauw verder!

Leestip van leesconsulent Esther:

Heb je een leerling in de klas die niet van lezen houdt? Lees dan eens een stukje voor uit ‘Het waanzinnige boek over je lichaam’. Dit boek bestaat uit het hele korte hoofdstukjes die je iets vertellen over je lichaam. Of je er wijzer van wordt of niet, dat laat ik in het midden. De humor in dit boek haalt je over om steeds toch nog even een bladzijde verder te lezen!

Met tips waar je veel aan hebt in het leven: 'Houd je neus nooit bij oksels, luiers en eieren...'. 

Het waanzinnige boek over je lichaam van Andy Griffiths, vanaf 9 jaar.

Leestip van specialist Educatie Els:

Leg dit boek in de klas en zelfs de kinderen die boeken haten kunnen het niet laten even te spieken. En een klein stukje te lezen, of een paar stukjes…

Houd je van vieze, gekke en onzinnige weetjes? Met veel grapjes komen ruim 300 weetjes aan bod rond thema's als pech, geld, dieren, eten en drinken, poep, liefde en geschiedenis. Met quizvragen, doetips en stripachtige kleurenillustraties. Makkelijk te lezen.

Lees dit boek niet! van Bart Meijer, vanaf 9 jaar (Ook leuk voor leerlingen van groep 7&8).

Leestip van leesconsulent Esther:

Zoek je nog een leuk boek voor de dinofans in jouw klas? Raad ze dan vooral dit boek aan! De meeste info zullen ze wel kennen, maar alsnog kunnen ze zich heerlijk vermaken met dit boek vol feitjes en grappige weetjes over dino’s. De illustraties en de heerlijke flauwe grappen, maken dit boek echt een aanrader!

Bestonden er dino’s die in de lucht konden vliegen? En welke dino's leefden er in welk tijdperk? Lees van alles over dino's, met handige overzichtjes, foute dinograppen en rare feiten.

Alles wat cool is aan dino's en andere prehistorische dieren van Mike Lowery, vanaf 8 jaar.

Leestip van leesconsulent Nathalie:

Nathalie tipt ‘Wie had het gedaan?’ van Victor Escandell & Ana Gallo. Een boek met 25 mysteries uit de geschiedenis om op te lossen, variërend in moeilijkheidsgraad. Te doen met een groepje (in de klas/thuis/met vrienden….) Er zitten flapjes in met daarachter de antwoorden, dus iemand moet een soort van spelleider zijn. Ook zitten er 10 voorwerpen in het boek verstopt waar men naar op zoek moet/kan gaan.

Wie had het gedaan? van Victor Escandell & Ana Gallo, vanaf 9 jaar. (Ook leuk voor leerlingen van groep 7&8)

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.