Bibliotheek Rotterdam tijdelijk gesloten

In lijn met de aangescherpte maatregelen van het kabinet is Bibliotheek Rotterdam tot nader order gesloten. Ook activiteiten op locatie gaan niet door en verplaatsen we indien mogelijk naar online.

Wat betekent dit voor onze leden en bezoekers?

  • Je krijgt geen boete voor boeken die ingeleverd moeten worden tijdens de periode dat de bibliotheek gesloten is. Heb je een boek gereserveerd en kun je deze nu niet ophalen? Ook boetes voor het niet ophalen van reserveringen (tijdens de sluiting) worden kwijtgescholden.

  • Het is tijdens de sluiting niet mogelijk om boeken te reserveren via de catalogus. Vanaf 18 december kun je wel gebruik maken van onze afhaalservice

  • De activiteiten die tijdens de sluiting in de bibliotheek plaats zouden vinden, worden geannuleerd. We organiseren wel veel activiteiten online. Heb je een kaartje gekocht voor een van onze geannuleerde activiteiten? Dan kun je je geld terugvragen.

  • Je kunt zoals altijd gebruik maken van het uitgebreide aanbod van de online bibliotheek.

Online bibliotheek

Gelukkig kun je ook thuis gebruik maken van veel van onze producten en diensten. Ook organiseren we veel activiteiten online. Ontmoet bekende schrijvers online of schuif aan bij een online taalcafé of bibliotheekcollege. Kijk voor actuele informatie over de sluiting en het online aanbod op onze pagina 'Wat kun je thuis met je abonnement'.

Informatiepunt Digitale Overheid

Vanwege de maatregelen van het kabinet worden veel (overheids)zaken nu online afgehandeld. Heb je hier moeite mee en kun je wel wat hulp gebruiken? Je kunt bellen naar het Informatiepunt Digitale Overheid. Zij helpen je met vragen over websites van de overheid. Je kunt onder andere bellen met vragen over het verlengen van je rijbewijs, het betalen van verkeersboetes, het aanvragen van huurtoeslag of het regelen van langdurige zorg. Maar ook met vragen over DigiD of het uitstellen van je belastingaangifte kun je bellen.

Het Informatiepunt is voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Dus loop je ergens tegenaan op een website van de overheid? Bel dan met (010) 281 61 00 (bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur).

Veelgestelde vragen over de sluiting

Abonnementen en lidmaatschap

Kan ik nog lid worden van de bibliotheek?

Ja, het is mogelijk om online lid te worden. Ga hiervoor naar de pagina Word lid.

Als je de inschrijving hebt afgerond, ontvang je een tijdelijk pasnummer waarmee je gebruik kunt maken van alle online diensten van de bibliotheek. Je kunt je bibliotheekpas ophalen bij een van onze vestigingen zodra we weer open zijn. Het tijdelijke pasnummer blijft actief tot dat moment.

Kan ik nu een abonnement afsluiten/verlengen met de Rotterdampas-korting?

Op dit moment kun je alleen je abonnement verlengen met de Rotterrdampaskorting.

Online lid worden met de Rotterdampaskorting kan vanwege de sluiting niet.

Verlengen kan door een e-mail te sturen naar onze klantenservice (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met daarin de volgende informatie:

  • Naam en pasnummer (rechts op de leenpas);
  • Rotterdampas-nummer (geldig voor 2020-2021).

Er wordt dan gecontroleerd of de korting gegeven kan worden. Als dit het geval is, neemt onze klantenservice contact op en kun je het resterende bedrag overmaken via iDEAL of via een overboeking.

Geleende materialen, reserveren en boetes

Ik heb geleende boeken thuis. Krijg ik een boete als ik ze nu niet inlever?

Nee, er wordt geen boete berekend over de periode dat we gesloten zijn.

Je kunt boeken wel inleveren via de inleverbus van de vestiging in jouw buurt.

Ik heb een boek gereserveerd. Moet ik een boete betalen als ik het boek niet ophaal?

Het is alleen mogelijk om je reservering op te halen wanneer je online een datum en tijdsblok reserveert via onze afhaalservice. Geef op het formulier aan dat er al reserveringen voor jou klaarstaan.
Wanneer er géén datum en tijdsblok is gereserveerd, kunnen er geen reserveringen worden afgehaald.

De boete voor het niet ophalen van materialen wordt tijdens de sluiting kwijtgescholden.

Kan ik boeken of andere materialen reserveren?

Het is op dit moment niet mogelijk om boeken te reserveren via de catalogus. Vanaf 18 december kun je wel gebruik maken van onze afhaalservice. 

Online bibliotheek

Welke online opties biedt mijn abonnement?

Met een Basis- of Plusabonnement kun je gebruik maken van veel online diensten. Je kunt bijvoorbeeld e-books en luisterboeken lenen of oefenen voor de Cito-toets. Kijk hier voor meer informatie.

Hoe leen ik e-books?

Voor vragen over het lenen van e-books en luisterboeken kun je terecht op onze pagina E-books en luisterboeken lenen.

Kom je er niet uit? Kijk dan ook op de hulppagina van de online bibliotheek.

Hoe log ik in bij Junior Einstein?

Je kunt bij Junior Einstein inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord voor Mijn Menu.

Heb je nog nooit ingelogd in Mijn Menu? Of log je in via de app? Vraag dan een nieuw wachtwoord aan door op wachtwoord vergeten te klikken.

Activiteiten

Ik heb een kaartje gekocht voor een geannuleerde activiteit. Kan ik mijn geld terugvragen?

Ja, dat kan. Stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vermeld daarin in ieder geval de volgende informatie:

  • Naam;
  • Naam van het evenement;
  • IBAN-nummer + tenaamstelling rekeninghouder;
  • De kosten van het ticket.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.