Team Marketing & Communicatie heeft ruimte voor een:

Specialist Marketing & Communicatie 

voor 30 uur per week 

Bibliotheek Rotterdam is met 2.4 miljoen bezoekers de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze doelstelling? Het bieden van vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur, zodat inwoners van Rotterdam zich bewust, kritisch en actief kunnen bewegen in de samenleving. De bibliotheek staat voor leesplezier, taalvaardigheid, informeren, leren, ontmoeting en debat en kennismaken met kunst en cultuur.

Plaats in organisatie

De functie valt binnen het team Marketing & Communicatie. De afdeling is verantwoordelijk voor onderzoek, marketing, corporate communicatie, perswoordvoering en de on- en offline communicatie van producten en diensten.

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • Schrijven van plannen, kaders en richtlijnen van team M&C;
 • Regisseren, faciliteren en uitvoeren van marketingcommunicatie van producten en diensten binnen de Bibliotheek Rotterdam;
 • Schrijven, redigeren, plaatsen en monitoren van klantgerichte, begrijpelijke én actuele content, voor zowel off- als online kanalen en middelen;
 • Ontwikkelen en uitvoeren van campagnes t.b.v. naamsbekendheid en bekendheid van Rotterdammers met producten en diensten van Bibliotheek Rotterdam;
 • Pr-werkzaamheden, genereren van (free) publiciteit, verantwoordelijk voor perscontacten, actuele perslijst en persmonitoring;
 • Trainen van collega’s op het gebied van schrijven, CMS-systemen etc.;

Over welke kennis en vaardigheden beschik je?

 • Je kunt duidelijk adviseren, communiceren, plannen, uitvoeren en rapporteren;
 • Je kunt goed luisteren en samenwerken, mensen meekrijgen met jouw visie;
 • Jouw mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid is uitstekend;
 • Je hebt ervaring met CMS-systemen (wij werken met o.a. Joomla);
 • Je hebt een goed netwerk binnen de Rotterdamse media.

Wie zoeken wij?

Je bent gewend om in teamverband te werken, je bent enthousiast, klant- en resultaatgericht. Als team realiseren we met een relatief beperkt budget ambitieuze doelen. Dat vraagt om pro-activiteit, flexibiliteit, vindingrijkheid, ondernemerschap en samenwerking. Je werkt zelfstandig en efficiënt en kan goed prioriteren. Daarnaast heb je affiniteit met onze doelgroepen.

Opleiding en werkervaring

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau bij voorkeur met als specialisatie journalistiek of marketing & communicatie;
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring.

Wat bieden wij?

Deze functie is ingeschaald in schaal 8 CAO Openbare Bibliotheken met een maandsalaris van minimaal € 2.668,- tot maximaal € 3.420,- op fulltime basis (36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Een onderdeel van de arbeidsvoorwaarden is de eindejaarsuitkering conform CAO Openbare Bibliotheken en deelname aan het pensioenfonds. Daarnaast krijg je ook een gratis lidmaatschaap bij de Bibliotheek.

Hoe solliciteer je?

Heb je belangstelling voor deze functie en beschik je over de gevraagde ervaring en competenties? Stuur dan vóór 12 april 2019 een motivatiebrief en curriculum vitae naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Nicole de Jong, Teammanager Marketing & Communicatie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.