In het Bibliotheektheater komen meestal kinderen die vaker naar het theater gaan. En die dus weten hoe het er in een theater aan toegaat.

Die keer hadden we een feestelijke bijeenkomst van Opzoomer Mee, voor kinderen uit hun voorleesclubs. In die clubs zitten kinderen uit alle lagen van de bevolking, dus ook kinderen die nog nooit in een theater zijn geweest. Dat bleek al snel toen ze even in de foyer moesten wachten en een paar kinderen de witte opengewerkte muur gebruikten als klimwand.

Maar de mooiste reactie kwam toen we de binnendeuren naar de theaterzaal openden, en de voorste kinderen het podium zagen, met daarop het decor. “Hé, het is in 3D!”, zei een jongetje verrast. En dat verraste mij dan weer.

Als je met publiek werkt, maak je soms mooie, grappige en onverwachte dingen mee.
Een kind dat iets leuks zegt, een jongere die onverwacht uit de hoek komt of een volwassene die je ontroert.

Heb jij als vrijwilliger bij de bibliotheek ook wel eens zoiets meegemaakt?
Je kunt je ervaring aanleveren als kant en klaar verhaal, of het door ons laten schrijven.