Voordat de bibliotheken echt weer open mogen van het kabinet vinden er al activiteiten plaats. Reserveringen ophalen zodat we kunnen blijven lezen. Vanaf 9 maart is er de B&B in de Centrale Bibliotheek. Hè, wat? Bedoel je Bed & Breakfast in de bibliotheek? Zo van: slapen, ontbijten en weer wegwezen? Waar dan? De horeca moet toch dicht blijven?

Nee joh, de Bibliotheek en Belastingspreekuur. De fiscus kijkt weer uit naar de stroom jaarlijkse belastingaangiftes en de gemiddelde burger heeft daar soms moeite mee. Niets nieuws voor de bibliotheek, alleen nu een andere vorm. Zelfs de Belastingdienst heeft last van Covid-19.

We deden dat al, de spreekuren op dinsdagmiddag. Nu vaker, wel drie dagen per week. De Bieb en de Belastingdienst gaan een vastere relatie aan, zij gaan elkaar vaker zien. Het lijkt bijna een co-ouderschap met vaste bezoekdagen. Jij de ene helft van de week, jouw ex de andere helft. Er komt geen relatieconsulent aan te pas, want de verhouding is nog in een pril stadium.

Bezoek op afgesproken tijd en plaats en niet langer dan nodig. De vrijwilligers brengen de partijen bij elkaar en blijven er op afstand bij.

Enige jaren geleden werden er huwelijken gesloten in de Blaakzaal op de vierde etage. Zover gaat de B&B-relatie niet. Er is een soort 'Ja' gezegd en de vrijwilligers houden zicht op de uitvoering.

We strooien geen rijst, er wordt geen boeket gegooid en er is geen receptie.

Een verstandshuwelijk tussen twee instituten van naam. Ik heb slechtere relaties gezien.