Lockdown dag 79

Wat doe je als je vrijwilligerswerk wegvalt? Liduina Bakker gaat elke dag met de fiets op pad en laat zichzelf verrassen door objecten en situaties op straat. Ze maakt foto’s met haar smartphone. Dit beeldverslag is een deel van dag 79.

Authentiek materiaal

High Tea

Nooit meer in de teil op zaterdag

Sommige foto’s voorziet ze van een titel en geeft het beeld hiermee een dubbele laag, ‘dat gaat vrij vlot, je moet er niet te lang over nadenken, dan hoeft het al niet en soms spreekt de foto voor zich’. Ze is zo’n 1,5 uur buiten. Een enkele keer moet ze wat doorfietsen om het eerste object te vinden. Oudere wijken vindt ze interessant ‘daar staat gewoon wat meer op de stoep’. Ze vindt niet veel objecten meer uit haar kindertijd, maar de teil uit deze serie doet haar denken aan vroeger. Ze kijkt met humor naar haar vondsten. ‘Ik ben blij dat ik dit bedacht heb. Dan heb je wat te doen.’

Over Liduina

Liduina Bakker is sinds 1 april 2016 vrijwilliger van het Taalcafé. Ze helpt mensen de Nederlandse taal machtig te worden door met ze te praten en te lezen. Soms ziet ze vriendschappen ontstaan. Ze komt terug als de bibliotheek weer opengaat, ‘Tuurlijk’.

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.