Observaties in Rotterdam

Wat doe je met gebeurtenissen en observaties in je leven? Kora Hol vereeuwigt ze in dichtvorm. Ze schrijft gedichten binnen vijftien minuten, “zonder na te denken zijn ze het meest puur”. De eerste versie is meestal de beste. En het hoeft niet allemaal te rijmen, dan wordt het een Sinterklaasgedicht.

Twee jaar geleden heeft ze zich ingeschreven bij een schrijfclub en sindsdien schrijft ze. Als het door de ballotagecommissie (een groep vriendinnen) komt, deelt ze het met vrienden en familie, maar ook met de rest van Rotterdam. Haar gedichten zijn onder andere geplaatst in de wijkkrant, het klantenmagazine van thuiszorg Aafje en Gezondheidscentrum De Esch. Het gedicht ‘Herinnering aan de Nijverheidstraat’ schenkt ze aan de projectontwikkelaar van het oude Van Waning gebouw in Feijenoord. Haar oma heeft daar nog in 1920 als dienstmeisje gewerkt. De projectontwikkelaar is enthousiast. Als de renovatie klaar is, is hij van plan om eenmalig een rondleiding te geven aan oude buurtbewoners. Kora heeft warme herinneringen aan Feijenoord. Haar oma woonde in de wijk en als kind kwam ze graag bij haar logeren.

Kora Hol is sinds 2016 vrijwilliger in de bibliotheek. Ze geeft rondleidingen in de Erasmus Experience in de Centrale Bibliotheek. Ze vindt het een eer om te mogen werken voor de bibliotheek.  

© 2019 - Bibliotheek Rotterdam

Voer uw gebruikersnaam / pasnummer en wachtwoord in.