• Tot je 18e is een lidmaatschap van Bibliotheek Rotterdam gratis. Over abonnementen voor volwassenen lees je alles op de pagina Tarieven

  Meteen lid worden? Kom dan langs bij een van onze vestigingen, met je bankpas en legitimatie (en een ouder, als je jonger dan 16 bent). Of schrijf je direct online in. 
  Let op: wil je een Startabonnement of gebruik maken van de korting die je krijgt met je Rotterdampas? Dat kan niet online, kom daarvoor langs in een van onze vestigingen.

  Weten wat we met je gegevens doen? Bekijk ons Privacy Statement

  Voor scholen hebben we een speciaal instellingsabonnement.

  Word nu online lid

 • Wil je je abonnement opzeggen of wijzigen? Dat kan. Kom met je bibliotheekpas en een identiteitsbewijs langs bij een van onze vestigingen, stuur een mail naar klantenservice@bibliotheek.rotterdam.nl of geef je wijziging door via het contactformulier

  Je kunt je abonnement ook schriftelijk opzeggen door een brief te sturen naar:

  Bibliotheek Rotterdam
  t.a.v. KCC
  Hoogstraat 110
  3011 PV Rotterdam


 • Wil je als lid van Bibliotheek Rotterdam een boek lenen bij een andere bibliotheek in Nederland, of wil je als lid van een andere bibliotheek een boek lenen bij Bibliotheek Rotterdam? Gastlenen biedt dan een oplossing. 

  Hoe werkt het?
  Bij het eerste bezoek aan de gastbibliotheek kun je bij de balie op vertoon van je bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs een gastleenpas aanvragen. Hiermee kun je meteen materialen lenen in de gastbibliotheek. Bij het volgende bezoek heb je alleen de gastleenpas nog nodig. Bij gastlenen gelden verder de voorwaarden van de gastbibliotheek. Het aantal materialen dat je in de gastbibliotheek mag lenen komt bovenop het aantal dat je in Rotterdam mag lenen.

  Gastlenen in Rotterdam
  Bij onze balies kun je terecht voor een gratis gastleenpas. Hiervoor gelden de algemene voorwaarden van het Startabonnement.